Nieuw Jongerencentrum ‘Nextgen’ geopend in wijkcentrum Stervoorde

Nieuw Jongerencentrum ‘Nextgen’ geopend in wijkcentrum Stervoorde

Op donderdag 13 april is er een nieuw jongerencentrum geopend voor Rijswijkse jongeren in wijkcentrum Stervoorde. Dit jongerencentrum van Welzijn Rijswijk moet dé plek worden waar de Rijswijkse jeugd heen kan gaan om anderen te ontmoeten, te leren en te groeien.

Dagbesteding
Het jongerencentrum biedt verschillende vormen van dagbestedingen voor jongeren. Zo is er een pooltafel, een dartbord en faciliteiten voor racespelletjes en andere videogames. Ook zijn er stepjes te leen om beweging onder jongeren te stimuleren. Het jongerencentrum heeft een eigen ingang gekregen, zodat men in de rest van het wijkcentrum niets hoeft te merken van het nieuwe jongerencentrum.

Blij met realisatie
Wethouders Gijs van Malsen en Larissa Bentvelzen waren donderdagmiddag aanwezig bij de opening. Gijs van Malsen is blij dat Welzijn Rijswijk het jongerencentrum heeft gerealiseerd: “Het jongerencentrum biedt veel faciliteiten, juist ook voor degene die het thuis minder breed hebben. Ik hoop dat veel Rijswijkse jongeren een mooie tijd met elkaar gaan beleven hier.”

Workshops en voorlichtingen
Naast de rol van buurthuis worden er in het jongerencentrum straks ook workshops en voorlichtingen gegeven en is er ruimte voor talentontwikkeling. Wethouder Larissa Bentvelzen ziet kansen voor de jongerencentrum om ook breder van toegevoegde waarde te zijn: “Uit landelijke cijfers blijkt dat preventieve jeugdvoorzieningen, zoals een jongerencentrum, zonder nadruk op zorg maar juist op talentontwikkeling en eigen initiatief, een bijdrage leveren aan het beperken en voorkomen van jeugdzorg en risicogedrag. Het jongerenwerk is, juist vanwege die preventie, een onmisbare schakel in de verdere professionele keten rondom jongeren. Door deel uit te maken van onder andere het wijknetwerk en de verbinding met het onderwijs, zijn onze jongerenwerkers en dit nieuwe jongerencentrum de spin in het web.”

Video volgt