Nieuwe Sport & Cultuur-proeverij op 11 mei

Nieuwe Sport & Cultuur-proeverij op 11 mei

Na het succes van de sport&cultuur-proeverij in januari volgt opnieuw een proeverij op donderdag 11 mei. Deze is speciaal voor inwoners van 55 jaar en ouder uit Leidschendam-Voorburg. Deelname is gratis.

Sport en cultuur
De activiteit wordt georganiseerd door CreActief 55+, een initiatief van Sport en Welzijn (SenW). Tijdens de Sport&cultuur-proeverij kunnen inwoners van 55 jaar en ouder verschillende sportieve en culturele activiteiten uitproberen.

“Wij merken dat deze combinatie heel goed werkt!”, vertelt Tessa van der Linden, combinatiefunctionaris bij SenW. “Tijdens de Sport en Cultuurproeverij willen we (actieve) 55+ers  laten proeven van verschillende sportieve en culturele activiteiten in één dag. Zo kan je bijvoorbeeld eerst sportief meedoen bij één van de sportverenigingen en daarna creatief aan de slag gaan bij de culturele workshop. Je kiest zelf wat je gaat doen en wie weet ontdek je wel een nieuwe interesse.”

Workshops
Bij de sportieve workshops kun je kennis maken met Old Stars Walking Hockey, Old Stars Walking Voetbal, Old Stars Boksen en Hardloopscholing. De Old Stars sportvorm is er voor iedereen die wil blijven bewegen. Je blijft sociaal actief en in beweging door deze aangepaste sportvorm voor 55 plussers, die wordt aangeboden op de sportverenigingen.

Tijdens de cultuur workshops kun je kennis maken met een muzikale activiteit, leren bridgen met bridgevereniging KomKom Maer en meedoen aan een creatieve activiteit – blauwdruk maken – door Eva Lebens van In My Back Yard (IMBY).

Aanvullende informatie
De dag wordt gehouden bij voetbalvereniging Wilhelmus, gelegen aan de Groene Zoom 2 in Den Haag. Meedoen kost niks. Ook is er een gratis lunch met een broodje en is de kantine voor consumpties geopend.

SenW heeft eveneens vervoer geregeld voor mensen die geen vervoer hebben. Vanaf drie plekken in de gemeente rijden bussen van Achttax. Deze bussen vertrekken om 10.00 uur van drie locaties en brengen je om 13.30 uur ook weer terug naar deze locaties. De drie locaties zijn: Woej de Groene Loper, Woej de Plint en Sporthal Essesteijn, vertrek vanaf de parkeerplaats.

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van SenW. Ook is er meer informatie te vinden over de proeverij en andere activiteiten via sportencultuurkaart.net. Voor verdere vragen kan je terecht via creactiefsenioren@senw-lv.nl