Rijswijkse bruidsparen opgelet: vanaf 1 mei kan je weer trouwen in het Huis van de Stad Rijswijk

Rijswijkse bruidsparen opgelet: vanaf 1 mei kan je weer trouwen in het Huis van de Stad Rijswijk

Trouwen in het Huis van de Stad in Rijswijk is vanaf 1 mei weer mogelijk. Het oude stadhuis van Rijswijk, dat dit najaar weer in gebruik genomen, biedt met de marmeren trappen een iconische trouwlocatie waar vele generaties Rijswijkers al hun trouwfoto’s maakten. Wethouder Larissa Bentvelzen nam samen met enkele stadsgenoten alvast een voorproefje.

Gerenoveerde trouwzaal
Het Huis van de Stad wordt niet zomaar een kantoor van de gemeente, maar een ontmoetingsplek voor alle Rijswijkers waar ze van alles kunnen leren en beleven. De gerenoveerde trouwzaal is stijlvol ingericht en straalt een warme en romantische sfeer uit. Grote ramen bieden natuurlijk licht en uitzicht op de groene omgeving van Rijswijk. Met een capaciteit van maximaal 50 personen creëert de zaal een intieme sfeer voor toekomstige bruidsparen.

Nieuwe herinneringen
Wethouder Larissa Bentvelzen is blij dat het Huis van de Stad binnenkort weer open is voor huwelijken. Ze voegt daaraan toe dat ze zelf graag getrouwd zou zijn op deze unieke locatie, maar dat het destijds nog niet mogelijk was. “Veel oudere inwoners van Rijswijk zijn hier getrouwd en hebben hun foto gemaakt op de iconische trappen in de hal. Mijn ouders en grootouders bijvoorbeeld. Ik hoop dat toekomstige bruidsparen hier mooie nieuwe herinneringen zullen maken. Het Huis van de Stad is meer dan een stadhuis. Het is een belangrijke plek in onze gemeenschap en ik ben trots dat we deze mooie traditie kunnen voortzetten.”

Terug in de tijd
Voor de gelegenheid trokken enkele Rijswijkers weer hun trouwjurk aan. Naast wethouder Larissa Bentvelzen waren dit raadsleden Elze Woudstra (D66) en Irene Jansen-Dirkx (Wij.Rijswijk), medewerker van de gemeente Samira El Fadili en Rijswijks inwoner Denise Sies-Van Wees. Ook trokken Rens Veerman en Henri Verbrugh, respectievelijk raadslid en fractieassistent voor D66, hun trouwpak aan om de trouwfoto compleet te maken.

Trouwen in het Huis van de Stad
Hoewel de verhuizing naar het Huis van de Stad dit najaar pas plaatsvindt, is de locatie toch al per 1 mei beschikbaar als trouwlocatie. Voor alle informatie over trouwen in de gemeente Rijswijk, de beschikbare dagen en de daaraan verbonden tarieven kun je terecht op de website van de gemeente Rijswijk.