[VIDEO] Rijswijkse sportverenigingen steken koppen bij elkaar tijdens sportcafé

[VIDEO] Rijswijkse sportverenigingen steken koppen bij elkaar tijdens sportcafé

Woensdagavond 19 april staken Rijswijkse sportverenigingen de koppen bij elkaar bij het sportcafé, georganiseerd door Sportraad Rijswijk. De verenigingen deelden kopzorgen, maar ook oplossingen met elkaar.

Zorgen
Sportverenigingen lopen tegen steeds meer problemen aan. Deze zijn uiteenlopend: van oplopende huurkosten tot teruglopende leden en vrijwilligers. Er zijn ook tal van steunmaatregelen, maar deze vinden en de juiste aanvragen doen, kan ook lastig blijken.

Sportcafé
Sportraad Rijswijk organiseerde een sportcafé om sportverenigingen bijeen te brengen. Zo konden ze met elkaar de zorgen delen, maar ook elkaar inspireren. Tijdens de avond bleek ook dat sportverenigingen elkaar te hulp konden schieten, omdat zij bepaalde stappen al hebben gezet. Ook gaan ze samen aan de slag om na te denken over oplossingen.

Tijdens de avond was er ook een afvaardiging vanuit de politiek met onder andere wethouder Larissa Bentvelzen (sport). Zij konden de aangehoorde problemen meenemen naar de raad, in gesprek gaan met de verenigingen en ook hulp bieden.

Problemen en oplossingen
Voor Rijswijk.tv spraken we met wethouder Larissa Bentvelzen (sport), voorzitter Martine Koopman (Sportraad Rijswijk) en voorzitter Peter Honselaar (Inter Rijswijk) over het sportcafé. Bekijk in de video hieronder wat ze vertelden.