Stenen eruit en planten erin langs Vliet

Stenen eruit en planten erin langs Vliet

Bewoners langs het Jaagpad kregen zaterdag 22 april een plantenpakket overhandigd van wethouder Mark Wit. De omwonenden hebben namelijk een stukje groen langs de Vliet geadopteerd.

Groen in de wijk
Al langer wilden de Rijswijkers in dit stukje Rijswijk, dat grenst aan Delft, meer groen in hun wijk. Het stukje staat ook bekend als de Drassige Driehoek. De bewoners zitten bij mooi weer graag op de groenstrook tussen de walkant en het Jaagpad.

Ter hoogte van de nummer 173 tot 178 was de kade bestraat met tegels. Via participatieplatform samen.rijswijk.nl/groen dienden de bewoners een Groen Initiatief in en adopteren daarmee een stukje van de kade. Zaterdag gingen de stenen eruit en maakten plaats voor 150 planten. Wethouder Mark Wit overhandigde het eerste kratje met plantjes aan initiatiefnemers Wendy van der Meide en Marc Jongerius.

Forse klus
De gemeente had al eerder een grote berg zwarte tuinaarde gebracht. Immers, niet alleen de tegels moesten verdwijnen maar ook de onderliggende laag zand. Met hulp van buren waren de tegels – zo’n 180 in totaal – snel weggehaald.

Het was al middag toen het zand was weggehaald en dat de planten eindelijk konden worden geplaatst. Wethouder Mark Wit verklaarde blij te zijn met dit bewonersinitiatief. Elders in Rijswijk zijn al eerder nieuwe stukjes groen toegevoegd. Dat waren boomspiegels en geveltuintjes.

Subsidie van 250 euro
“Meer groen begint bij jezelf! Je eigen huis, straat of buurt kun je zelf meer kleur en fleur geven”, vertelt wethouder Wit. Mark Wit legt ook uit dat buren die samen een hun buurt of straat groener willen maken, hiervoor subsidie van €250 euro kunnen krijgen. Kijk hiervoor op samen.rijswijk.nl/groen