Gemeente Rijswijk gaat verder investeren in duurzaam wagenpark

Gemeente Rijswijk gaat verder investeren in duurzaam wagenpark

De gemeente Rijswijk zet de volgende stap in het realiseren van gezonde groei in de stad. De gemeenteraad heeft op dinsdag 18 april ingestemd met het voorstel voor duurzame vervanging van het wagenpark van de gemeente.

Investeren
De afgelopen jaren zijn al stappen gezet om het bestaande wagenpark te verduurzamen. Zo wordt er geen gebruik meer gemaakt van diesel en benzine. In de komende jaren investeert de gemeente verder in elektrische en hybride voertuigen. Het doel is om de CO2 uitstoot te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Duurzame stad
In het coalitieakkoord van de gemeente Rijswijk wordt veel aandacht besteed aan gezonde groei. De gemeente wil een groene en duurzame stad creëren waar het goed wonen, werken en leven is. Het vervangen van het wagenpark is een belangrijke stap in deze richting. Wethouder Werner van Damme is daarom blij dat de gemeenteraad ingestemd heeft met het voorstel: “Het vervangen van het wagenpark is een logische stap in de richting van een duurzame toekomst. Het is een voorbeeld van hoe we als gemeente onze ambities voor gezonde groei in de praktijk kunnen brengen.”

Wagenpark
Het wagenpark bestaat op dit moment uit 40 voertuigen. Deze worden gebruikt voor dagelijkse uitvoering van werkzaamheden in de stad door diverse teams. De voertuigen moeten planmatig worden vervangen, nu en in de toekomst.