Spoedzoekers krijgen onderdak in wisselwoningen van Rijswijk Wonen   

Spoedzoekers krijgen onderdak in wisselwoningen van Rijswijk Wonen  

Rijswijk Wonen voegt zo’n 40 wisselwoningen tijdelijk toe aan de woningvoorraad. Ze worden in bruikleen gegeven aan mensen die met spoed woonruimte nodig hebben, bijvoorbeeld door een scheiding.

Ingezet voor spoedzoekers
Wisselwoningen worden normaal gesproken gebruikt door huurders die tijdelijk hun woning uit moeten vanwege onderhoud of verbouwing. Omdat ze op dit moment daarvoor niet nodig zijn, worden ze vanaf mei tijdelijk ingezet voor spoedzoekers. Daarmee komt de woningcorporatie tegemoet aan de groeiende vraag naar flexibele, tijdelijke woonruimte.

Maand opzegtermijn
De huurders krijgen een gebruikersovereenkomst met een opzegtermijn van een maand. Daardoor kunnen de woningen ook weer snel beschikbaar zijn als wisselwoning. “Volgens onze planning is dat pas na de zomer weer het geval. Met zoveel woningzoekenden in onze gemeente willen we onze woningvoorraad natuurlijk maximaal benutten”, aldus Rob van de Broeke, directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen.

Economische band
Woningzoekenden die een economische band hebben met Rijswijk krijgen voorrang op een tijdelijke woning. Zij betalen een gebruikersvergoeding voor zowel de woning als de inrichting. Zelf hoeven ze alleen bedlinnen en persoonlijke spullen mee te nemen. De wisselwoningen staan onder meer in Te Werve, Steenvoorde Zuid, de Havenstraat en het Rembrandtkwartier en worden in bruikleen gegeven door Wolf Huisvestingsgroep. Aanmelden kan via www.wolfhuisvestingsgroep.nl/huurders