In beweging voor het goede doel

In beweging voor het goede doel

Op zondag 14 mei wordt er bij de IJsclub in Nootdorp een gezellige en sportieve dag georganiseerd, waarbij de opbrengsten ten goede komen aan het Ronald McDonald Huis Den Haag en de Huiskamer in Delft. Beide organisaties helpen ouders van wie het kind in het ziekenhuis ligt in respectievelijk Den Haag of Delft.

Dag vol activiteiten
Gedurende de dag zijn er bij de IJsclub allerlei leuke activiteiten om te doen. Zo staan er springkussens, kraampjes en zijn er andere spelletjes voor kinderen. Er is voor jong en oud van alles te doen. “Een actie voor families, door families! Het past helemaal bij ons doel!”, vertelt Joyce van der Helm, assistent-manager van Ronald McDonald Huis Den Haag en de Huiskamer in Delft.

Daarnaast kan er gewandeld en gefietst worden. Er is een fotospeurtocht in het speelbos voor families. Ook zijn er verschillende fietstochten.

Wandelen

  • Familiewandeling in speelbos – foto speurtocht (€ 30 voor een familiepakket met consumptiebonnen/route/iets lekkers voor onderweg en beloning)
  • Lange wandeling – 12 km door regio (€ 15 per persoon)

Fietsen

  • Fietstocht 30 km – geschikt voor normale (evt. elektrische) fiets (€ 15 per persoon). Knooppunten route
  • Fietstocht 50 km – geschikt voor normale (evt. elektrische) fiets (€ 15 per persoon). Knooppunten route
  • Fietstocht 75 km – voor de gemiddelde of gevorderde wielrenner (€ 15 per persoon). GPS route

Meedoen
Starten kan op eigenlijk gelegenheid van 10.00 tot uiterlijk 14.00 uur vanaf het Clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub, gelegen aan de Oudeweg 74 in Nootdorp.

Meedoen kan door je per mail aan te melden via huistour2023@gmail.com. Vermeld daarbij waaraan je wilt deelnemen en met hoeveel personen.

Over het Ronald McDonald Huis
In Ronald McDonald Huis Den Haag logeren gezinnen van wie een kindje is opgenomen in het Juliana Kinderziekenhuis. Tijdens opnames voor langere of kortere tijd kunnen ouders opladen om de zorg vol te houden. Vrijwilligers helpen het leven door te laten draaien als de wereld van de gasten door een ongeluk of ziekte even stil lijkt te staan. In het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft komen ouders tot rust in de Huiskamer. Hier ondersteunen nog eens 35 vrijwilligers de ouders en de verpleging op de Kinderafdeling. Kijk voor meer informatie op kinderfonds.nl/huis-den-haag