[VIDEO] Zo werd in gemeente Leidschendam-Voorburg Koningsdag gevierd

[VIDEO] Zo werd in gemeente Leidschendam-Voorburg Koningsdag gevierd

Op donderdag 27 april hebben we in heel het land de verjaardag van de Koning gevierd met tal van leuke evenementen. Ook in Leidschendam, Voorburg en Stompwijk was er van alles te beleven en te doen.

Stompwijk
In Stompwijk waren de activiteiten georganiseerd bij het Dorpspunt. De dag begon met alle jonge Stompwijkers die op hun prachtig versierde fietsen in optocht door de omgeving reden, vergezeld door de Koning en Koningin. Eenmaal terug bij het Dorpspunt werd daar – onder begeleiding van het Wilhelmus – de vlag gehesen, waarna ook alle andere activiteiten officieel van start konden gaan.

Bij het Dorpspunt waren op Koningsdag allerlei leuke dingen. Tweedehands spulletje en andere creaties werden verkocht, er was een talentenjacht en op het podium klonk (live) muziek.

Leidschendam
In Leidschendam waren er in verschillende wijken activiteiten georganiseerd: van kleedjesmarkten tot oer-Hollandse spelletjes. Ook waren er allerlei lekkere hapjes en werd er tot in de late uurtjes stevig doorgefeest.

Voorburg
Dit gold eveneens voor Voorburg, waar rondom de Herenstraat meerdere podia waren opgetuigd met live optredens. Op het Stationsplein was wederom een groter evenemententerrein opgetuigd, waar ook de hele dag kon worden gedanst en gefeest.

Geslaagde Koningsdag
Al met al was ook in 2023 Koningsdag weer een feestelijk festijn voor de hele gemeente. Bekijk ook onze foto’s (en deel jouw eigen foto’s) op onze Facebookpagina.