Burgemeester sluit woning aan Petronella Voutestraat na vuurwapen- en drugsvondst

Burgemeester sluit woning aan Petronella Voutestraat na vuurwapen- en drugsvondst

Burgemeester Huri Sahin heeft een woning aan de Petronella Voutestraat gesloten naar aanleiding van een vuurwapen- en drugsvondst. Dit maakt de gemeente op 1 mei bekend. De politie deed de vondst op 19 april.

Vuurwapens, hennep en chemicaliën
De politie deed de vondst op woensdag 19 april. Waarom de politie bij de woning was, is niet bekend. Wel is bekend dat agenten in de woning twee vuurwapens, hennep en chemische vloeistoffen bedoeld voor de productie van harddrugs werden aangetroffen.

De politie hield na de vondst een 52-jarige man uit Rijswijk aan als verdachte. De man is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het is niet bekend of het voorarrest van de man is verlengd.

Spoedsluiting
De Gemeente Rijswijk is na de vondst direct overgegaan tot een spoedsluiting van de woning. ‘Er mag geen enkele ruimte zijn in onze stad – en zeker niet in een woonwijk – voor dergelijke grote criminele activiteiten’, aldus burgemeester Sahin. ‘Ik ben blij dat er zo kordaat is opgetreden. Dankzij goede samenwerking tussen de politie en de gemeente hebben we snel kunnen ingrijpen. We zetten ons elke dag in om de veiligheid van Rijswijk te versterken.’