Speeltuinen aan de Rozenstraat en Penninglaan feestelijk heropend

Speeltuinen aan de Rozenstraat en Penninglaan feestelijk heropend

Op zaterdag 29 april zijn de speeltuinen aan de Rozenstraat en Penninglaan in Rijswijk feestelijk heropend voor het nieuwe speelseizoen. In de afgelopen winter zijn beide speeltuinen flink op de schop gegaan en opnieuw ingericht. Welzijn Rijswijk en Haaglanden Beweegt inventariseerden in opdracht van de gemeente de wensen van kinderen en ouders. In de speeltuin Rozenstraat is nu een pannakooi en kabelbaan geplaatst en ook in speeltuin Penninglaan zijn nieuwe speeltoestellen te vinden.

Samen met kinderen en ouders
“Als wethouder Welzijn vind ik het heel belangrijk dat Rijswijk een leuke plek is waar mensen prettig leven, werken en kinderen veilig kunnen spelen. En dat is precies wat we de afgelopen jaren met de herinrichting van deze twee speeltuinen willen bereiken. Buitenspelen is leuk, gezond en de speeltuin is ook een goede plek om nieuwe vrienden te maken, ook voor ouders.”, aldus wethouder Gijs van Malsen. In 2022 zijn direct omwonenden en basisscholen rechtstreeks benaderd om mee te denken over de indeling. “Het resultaat mag er zijn! Er is gedacht aan jongere én oudere kinderen.”

 Speelseizoen geopend
De speeltuinen zijn dit seizoen geopend tot en met zondag 1 oktober. Bij goed of slecht weer kan er worden besloten eerder of later dicht te gaan. Speeltuin Rozenstraat  is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur (op woensdagen tot 18:00 uur) en Speeltuin Penninglaan van dinsdag tot en met zaterdag van 13:30 tot 17:00 uur (in schoolvakanties van 10:00 tot 17:00 uur).