Programma Nationale Dodenherdenking 2023 in Rijswijk

Programma Nationale Dodenherdenking 2023 in Rijswijk

Op donderdag 4 mei is het Nationale Dodenherdenking. Op deze dag kan je in Rijswijk op twee verschillende locaties herdenken: de Oude Kerk Herenstraat 62B en bij het Monument voor de Gevallenen aan Laan Hofrust. Bij beide locaties ben je van harte welkom om aanwezig te zijn bij de herdenking, die je los van elkaar kunt bijwonen.

Programma
Hieronder staat het avondprogramma van donderdag 4 2023 mei beschreven.

Tijd
18.30:
Onderdeel
De Oude Kerk is open vanaf 18.30 uur.
19.00: De herdenkingsbijeenkomst van de gemeente in de Oude Kerk begint. Just Stam, oud-inwoner van Leeuwendaal, vertelt het verhaal van zijn grootvader, Willem den Boer. Hij schreef het boek: “Ook voor jouw kinderen”, met als ondertitel: “Van verzetsstrijder en Engelandvaarder tot verschoppeling” onder meer over dilemma’s in oorlogstijd. Daarnaast dragen kinderrechtenambassadeurs gedichten voor. De muziek wordt verzorgd door harpiste Carla Bos en het koor van het Rijswijks Jeugdtheater.
19.45: Vertrek in stille tocht van de Oude Kerk naar het “Monument voor de Gevallenen” (Park Hofrust, Laan Hofrust).
19.55: Aankomst van de stoet bij het monument, welkomstwoord door de ceremoniemeester. Scouts van Scouting Dorus Rijkers staan bij de vlag.
19.58: Taptoe-signaal door de trompettist van Forum Hadriani.
20.00: Twee minuten stilte.
20.02: Hoornsignaal gevolgd door het Wilhelmus (1e couplet). Kranslegging door burgemeester Huri Sahin. Zang van het koor van het Rijswijk Jeugdtheater. Toespraak van de burgemeester. Vervolg kranslegging met aansluitend defilé van de aanwezigen.