Burgemeester geeft 31 mensen de Nederlandse nationaliteit

Burgemeester geeft 31 mensen de Nederlandse nationaliteit

Op woensdag 3 mei hebben 31 mensen de Nederlandse nationaliteit gekregen na een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis van Pijnacker. In totaal werden 7 kinderen en 24 volwassen naast Nederlander ook inwoner van Pijnacker-Nootdorp. De genodigden zijn afkomstig uit verschillende landen, waaronder India, Syrië, Hongarije, Eritrea, Groot-Brittannië, Turkije, Honduras, Colombia, Belarus, Somalië, Marokko, Iran en Brazilië.

Verklaring van verbondenheid
Tegenover de burgemeester legden de genodigden de ‘verklaring van verbondenheid’ af, door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte. In zijn toespraak benadrukte de burgemeester dat ze niet alleen Nederlander worden, maar ook inwoners van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Hij wenste hen een plezierig verblijf en een gevoel van thuis in de gemeente.

Verbondenheid
Daarnaast gaf de burgemeester uitleg over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving. Met de Nederlandse nationaliteit krijgen de nieuwe Nederlanders het recht om te stemmen, politiek actief te zijn, te wonen en te werken in Europese landen, en hulp te vragen bij Nederlandse ambassades in het buitenland.

Verkrijgen Nederlanderschap
De naturalisatieceremonie vormt het laatste onderdeel van het proces om de Nederlandse nationaliteit te verkrijgen. De ceremonie werd afgesloten met de overhandiging van documenten die bevestigen dat ze het Nederlanderschap hebben verworven, zodat ze een paspoort of identiteitskaart kunnen aanvragen. Na afloop van de ceremonie gingen de genodigden naar huis met een prachtige bos bloemen en de Nederlandse vlag.