Jongeren zwaaien met ‘mes’ op Damplein in Leidschendam

Jongeren zwaaien met ‘mes’ op Damplein in Leidschendam

Donderdagmiddag 4 mei ontving de politie een alarmerende melding over jongeren die met een mes stonden te zwaaien op het Damplein in Leidschendam. Het groepje jeugdigen werd niet veel later aangetroffen.

Mes
Nadat iemand een groepje tieners op het Damplein zagen, viel het op dat een van hen in de weer was met een mes. De politie werd gebeld, die de melding uiteraard serieus oppakte.

Meerdere politie-eenheden gingen op de melding af en zochten in de omgeving naar de verdachten. Niet veel later werd in de buurt het groepje jonge tieners aangetroffen.

Fouillering
De kinderen werden gefouilleerd en al snel werd het voorwerp gevonden. Het zou uiteindelijk niet op een echt mes gaan, maar om een soort nep-/speelgoedmes. De agenten hebben het voorwerp in beslag genomen.

Waarschuwing
De agenten waarschuwden de zichtbaar geschrokken tieners over wat de consequenties kunnen zijn door met zo’n voorwerp over straat rond te lopen. Nadat de gegevens van de kinderen waren genoteerd en ook de ouders een telefoontje hadden gekregen, mochten de jongeren hun weg vervolgen.