Roeimarathon OC&C Ringvaart Regatta komt er weer aan

Roeimarathon OC&C Ringvaart Regatta komt er weer aan

Op 31 mei wordt – als het weer mee zit – de OC&C Ringvaart Regatta weer geroeid. Leidschendam zal ook dit jaar weer een belangrijke stop worden voor de roeiers, die deze uitputtende roeimarathon aangaan.

Roeimarathon
De OC&C Ringvaart Regatta is een terugkerend roei-evenement. Met honderd kilometer is het de langste onafgebroken roeimarathon van Nederland. Juist om die reden een wedstrijd die veel roeiers eens gedaan willen hebben.

Leidschendam belangrijke stop
Traditiegetrouw is start het evenement op de Kaag en eindigt deze in Delft. Leidschendam is een belangrijke stop. Door de sluizen moeten de roeiers hier ‘klunen’ naar de andere zijde. Hier kunnen alle roeiers en begeleiders ook kort eten, drinken en medische verzorging krijgen.

Stremmingen
Door de wedstrijd zullen enkele omliggende straten (Sluisplein, Delftsekade, Van Ravensteijnkade en Sluiskant) deels of in hun geheel worden afgesloten. Verkeer kan wel over de sluisjes, maar houd rekening met oponthoud door overstekende roeiers. Er zijn verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.


Meer weten over het evenement? Bekijk dan ook onze video-reportage van afgelopen jaar terug: