Gemeente verwacht in 2024 drukte in aanvraag paspoorten en identiteitskaarten: ‘maak bij voorkeur eerder afspraak’

Gemeente verwacht in 2024 drukte in aanvraag paspoorten en identiteitskaarten: ‘maak bij voorkeur eerder afspraak’

De gemeente adviseert inwoners die komend jaar een nieuwe identiteitskaart of paspoort aan moeten vragen, om tijdig een afspraak te maken. In het voorjaar van 2024 verlopen deze documenten voor veel Nederlanders en daardoor worden oplopende wachttijden verwacht.

2014-model
Per maart 2014 kwamen nieuwe modellen voor identiteitskaarten en paspoorten in omloop. Onder andere de geldigheidsduur van deze documenten werd verlengd naar tien jaar. In dat jaar vroegen veel mensen nieuwe paspoorten aan.

Verloop in 2024
Voor veel Nederlanders geldt daarom dat in het voorjaar van 2024 hun identiteitskaart en/of paspoort komt te verlopen. De gemeente verwacht daarom dat er dan veel nieuwe aanvragen worden gedaan.

“Daar hoeft u niet op te wachten”, adviseert de gemeente aan haar inwoners. “Maak daarom bij voorkeur eerder een afspraak, dit jaar nog, om zo onnodige wachttijden te voorkomen. Zo weet u zeker dat u terecht kunt voordat uw huidige document verloopt.”

Aanvraag op afspraak
Een identiteitskaart of paspoort kan alleen op afspraak worden aangevraagd op het gemeentekantoor in Pijnacker. Deze is online gemakkelijk te maken via de website van de gemeente (pijnacker-nootdorp.nl/afspraak-maken).