Feestelijke opening kunstfestival ‘Kunst ter Plekke’ in Leeuwendaal

Feestelijke opening kunstfestival ‘Kunst ter Plekke’ in Leeuwendaal

Zaterdagochtend opende burgemeester Huri Sahin het kunstfestival ‘Kunst ter Plekke’ bij Sociëteit Amicitia aan de Oranjelaan. Kunstzinnige bewoners van de wijk Leeuwendaal openen twee dagen hun deuren voor het publiek.

Kunst bij mensen thuis
Dit jaar zijn er twee centrale expositie locaties en een aantal huizen van individuele kunstenaars waar je zomaar kunt binnenlopen om kunst te bewonderen.

Koor zingt voor aanwezigen
Er was veel ruimte voor muziek door het Leeuwendaal koor. Deels acapella en deels onder begeleiding van de piano. Het koor eindigde met het ‘Kunst ter Plekke’ lied.

Saamhorigheid wordt geprezen
Burgemeester Huri Sahin sprak de aanwezigen toe: “Van het meezingen van smartlappen tot lezingen. Het gebeurt allemaal dit weekend. Alle kunstuitingen biedt u podium. Wat Kunst ter Plekke echt uniek maakt is dat het niet beperkt tot voor de hand liggende locaties maar de kunst is ook te zien bij mensen thuis.

Ook gaf de burgemeester een groot compliment aan de inwoners van Leeuwendaal. “Samen leven, samen inspireren en samen dingen bereiken. Die saamhorigheid zie ik in Leeuwendaal.”