FLOW-FitFestival moedigt gezonde levensstijl aan

FLOW-FitFestival moedigt gezonde levensstijl aan

Op zaterdag 13 mei vindt op het Raadhuisplein in Pijnacker het FLOW-FitFestival plaats. Het evenement staat geheel zijn het teken van een gezonde levensstijl.

Informatiestands en gezondheids-APK
Op het Raadhuisplein staan allerlei kraampjes waar verschillende organisaties meer vertellen over wat zij doen en wat ze voor mensen kunnen betekenen. Er is informatie beschikbaar over uiteenlopende onderwerpen als welzijn, zorg, wellness, ontspanning, spiritualiteit, sport en (natuur)geneeskunde. Mensen worden met het festival aangemoedigd om een gezonde levensstijl te volgen.

Het bedrijf Dr. Sunshine was aanwezig en bood een gezondheids-APK aan. Mensen konden ter plekke hun bloeddruk, bloedsuikerspiegel, en knijpkracht meten. De deskundigen ter plekke kunnen direct advies geven.

Positieve reacties
Mensen die langslopen zijn positief over het festival. Peter die net aankomt, vindt het een goed initiatief: “Ik vind het goed dat ze het doen. Gezondheid is natuurlijk belangrijk en zelf zou ik eigenlijk meer moeten doen. Het is een goede reminder om daar wat beter op te letten.” Ans had net de gezondheidstestjes gedaan: “De uitslag was niet zo goed, dus dat is minder. Maar nu kan ik er wel wat aan doen”, voegt ze glimlachend toe.

Wethouders Marieke van Binnen en Peter Hennevanger waren eveneens aanwezig. Het bezoek was een uitstekende gelegenheid om met de lokale betrokken organisaties te praten. Zelf deden ze ook een snelle gezondheidscheck, maar bleken gelukkig in orde.