Leerlingen Schatkaart gingen op ruimtereis in spaceshuttle

Leerlingen Schatkaart gingen op ruimtereis in spaceshuttle

De Octantschool Schatkaart in Pijnacker was ingeloot om deel te nemen aan het baanbrekende educatieve programma SpaceBuzz voor groep 7/8. Dit innovatieve initiatief heeft tot doel jonge leerlingen te inspireren en hen bewust te maken van de mogelijkheden en uitdagingen van ruimteverkenning.

Virtuele ruimtereis
SpaceBuzz is een unieke ervaring die is ontworpen om kinderen mee te nemen op een virtuele ruimtereis, waarbij ze de kans krijgen om de aarde vanuit de ruimte te zien en te ervaren hoe het is om astronaut te zijn. De kinderen konden plaatsnemen in een spaceshuttle die vlakbij de school geparkeerd was en volgden zo het programma. Silvano uit groep 8 geeft aan: “Wow, nu zie je pas hoe kwetsbaar de wereld is, hier moeten we echt goed voor zorgen.”

Dromen van de sterren en vaardigheden leren
Gedurende het SpaceBuzz-programma hebben leerlingen van de Octantscholen de kans gehad om virtueel door de ruimte te reizen, de aarde te observeren en te ervaren hoe het is om als astronaut te leven en te werken. Deze meeslepende ervaring heeft hun horizon verbreed en hen aangemoedigd om te dromen van de sterren, terwijl ze tegelijkertijd belangrijke vaardigheden hebben ontwikkeld, zoals samenwerking, probleemoplossing en creatief denken.

Leerlingen aanmoedigen
De adjunct directeur van de Schatkaart geeft aan dat Octant gelooft dat het belangrijk is om leerlingen kennis te laten maken met nieuwe mogelijkheden: “Het programma heeft niet alleen hun wetenschappelijke kennis vergroot, maar heeft ook hun verbeeldingskracht gestimuleerd en hun toekomstperspectieven verbreed. We hopen op deze manier onze leerlingen aan te moedigen om de grenzen van de menselijke ontdekking te verleggen en hun zelfbewustzijn te vergroten.”