Lunchconcert op zondag 21 mei in Ontmoetingskerk Pijnacker

Lunchconcert op zondag 21 mei in Ontmoetingskerk Pijnacker

Op zondag 21 mei vindt een nieuw lunchconcert plaats in de Ontmoetingskerk in Pijnacker. Ditmaal geven broer en zus Bert en Maria den Hartog een opvoering.

Biografie
Maria den Hertog studeerde in 1989 af aan het Haags Koninklijk Conservatorium waar zij solozang studeerde bij Meinard Kraak; daar volgde zij masterclasses bij John Cage (moderne muziek) en bij  Robert Holl (romantisch repertoire). Momenteel zingt zij in meerdere Bachcantate-projecten, allerlei (koor)concerten en oratoria, de kinder-Mattheuspassion  en werkt ze mee aan oude muziek opnames. Sinds 2016 is zij dirigente van Kleinkoor Colore.

Broer Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. In 2005 sloot hij zijn studie aaan het Amsterdams Conservatorium af met het diploma Uitvoerend Musicus na  een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk waarin hij met groot symphonieorkest de Symphonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré uitvoerde. In juni 2020 is Bert benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18de eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt.

Programma
Het programma op 21 mei is verdeeld in vier delen: ‘Contrasten’, ‘met Bach van Pasen naar Pinksteren’, ‘Tijdloze meditatie’ en ‘Van de lente naar de zomer’. In deze delen komen ook dit keer een hele rij componisten voorbij: van Händel en Bach naar Monnikendam en Pärt en van Rachmaninov en Fauré naar Grieg en Zemzaris.

Verdere informatie
Op zondag 21 mei opent de zaal om 11.30 uur. Het lunchconcert begint om 12.00 uur en duurt ongeveer een uur. Toegang en consumpties zijn gratis. Een donatie wordt wel gewaardeerd. De Ontmoetingskerk is gelegen aan de Klapwijkseweg 91 in Pijnacker.