Natuurzwembad De Put opent 3 juni voor honderdste keer

Natuurzwembad De Put opent 3 juni voor honderdste keer

Zwembad De Put: welke Rijswijker heeft hier niet gezwommen? Al generatieslang komen hier mensen om verkoeling te zoeken en te recreëren. Dit jaar is het natuurbad een eeuw oud. Op 3 juni zal deze dan ook voor het honderdste seizoen geopend worden.

Geschiedenis
Het meer van Te Werve ontstond in 1910 door een zandafgraving. Hoewel het eigenlijk niet de bedoeling was, werd al vrij snel gezwommen in het ontstane meer. De landgoedeigenaren stonden dit – onder enige voorwaarden – toe. Zo moest onder andere een vereniging worden opgericht, zo ook geschiedde: op 9 april 1923 werd “den Rijswijkschen Zwemvereniging” opgericht.

In de vele jaren die volgde, werd het zwembad verder uitgebreid, werd gestreden voor gemengd zwemmen, behaalden mensen zwemdiploma’s en werden sportteams opgericht. Bekijk ook onderstaande video over onder andere zwembad ‘De Put’ in eerdere dagen.

Artikel gaat verder onder video

Nieuw seizoen
Op 3 juni wordt het natuurbad wederom geopend en kan er gezwommen worden tot en met 27 augustus. Ga naar zwembaddeput.nl voor meer informatie over onder andere de openingstijden en toegangsprijzen.

Jubileum
Vanwege het honderdjarig bestaan zullen er deze zomer ook evenementen georganiseerd worden. Details daarover zijn nog niet bekend.

Ook komt de vereniging graag weer in contact met (ex-)leden en (oud-)vrijwilligers van de vereniging, waarbij het contact mogelijk verloren is gegaan. Actuele contactgegevens doorgeven, kan via zwembaddeput@tele2.nl.