MRDH investeert 5 miljard in bereikbaarheid, economie en openbaar vervoer

MRDH investeert 5 miljard in bereikbaarheid, economie en openbaar vervoer

Vrijdag is de strategische agenda vastgesteld door 21 burgemeesters van gemeenten in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

Grote investering
Er wordt bijna 5 miljard geïnvesteerd in betere bereikbaarheid, economie, ov en bestrijding van leegstand. De vergadering werd gehouden in het European Patent Office in Rijswijk.

Vergadering bij European Patent Office
Huri Sahin sprak de aanwezigen als burgemeester van de gastgemeente toe: “Rijswijk is één van de snelst groeiende steden in Nederland. Er wonen nu meer dan 58.000 mensen in 28.000 woningen. En dat aantal neemt de komende jaren fors toe. Om die toename in goede banen te leiden kent Rijswijk 4 grote ontwikkellocaties waar volop wordt gebouwd. Niet alleen langs de randen van de stad, maar vooral ook strategisch in de stads-as.”

Burgemeester Bjorn Lugthart was namens Pijnacker-Nootdorp aanwezig bij de bijeenkomst. Na afloop van de vergadering kwamen de burgemeesters nog even samen op de 27e verdieping voor een hapje en een drankje en een foto van het mooie uitzicht over de regio.