BREAKING: POLITIE ROEPT OP OM WEG TE BLIJVEN VAN STATION EN PLASPOELPOLDER WEGENS DREIGENDE SITUATIE

BREAKING: POLITIE ROEPT OP OM WEG TE BLIJVEN VAN STATION EN PLASPOELPOLDER WEGENS DREIGENDE SITUATIE

Het loopt zondagmiddag enorm uit de hand rondom het Rijswijkse station en een deel van Plaspoelpolder. De politie roept op om niet naar het station of de Plaspoelpolder te komen.

Vechtpartijen en dreigende situatie
en enorme groep Eritreeërs is op de vuist gegaan aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Een deel van de groep hangt rond op het station. Een ooggetuige meldt in paniek aan onze redactie dat mensen worden belaagd met knuppels. Eerder op de middag werd er minstens één slachtoffer gemeld bij een steekincident. Er zijn ondertussen meerdere mensen gewond geraakt.

Feest verboden
Er zou vandaag een feest plaatsvinden bij Event Plaza. Voorafgaand heeft burgemeester Huri Sahin van Rijswijk het feest per direct verboden. Ieder jaar is er gedoe rondom dit event. Ook vorig jaar werd het evenement niet toegestaan.

In en rond de Lange Kleiweg
Er is heel veel politie en ME aanwezig in de Plaspoelpolder en omgeving van het station. Wel is er veel politie in de omgeving van de Lange Kleiweg Er zijn meerdere plaats delicten afgezet op de Lange Kleiweg.

Verkeer staat vast
Het verkeer in de Plaspoelpolder heeft last van het incident. De politie heeft verschillende straten afgezet. Zo ook de toegang tot de Polakweg vanuit de Volmerlaan ter hoogte van het Bastion Hotel. Hierdoor is een flinke file ontstaan op de Volmerlaan.

Jaarlijkse demonstratie in Event Plaza
Mensen uit Eritrea vieren de onhafhankelijksdag die op 24 mei was. Mensen die tegen de president Isaias Afewerki zijn willen niet dat dit gevierd wordt omdat hij een dictator is.

De politie heeft een eerste