Oude lantaarns bij Huis van de Stad Rijswijk in volle glorie hersteld

Oude lantaarns bij Huis van de Stad Rijswijk in volle glorie hersteld

Terwijl druk wordt doorgebouwd en geklust in het Huis van de Stad Rijswijk, zijn twee authentieke straatlantaarns bij de hoofdingang weer teruggeplaatst.

Huis van de Stad Rijswijk
Zo’n twintig jaar geleden nam de gemeente afscheid van het oude stadhuis, maar inmiddels is de grote verbouwing grotendeels klaar. Het oude gebouw is opgeknapt en heeft een mooie balans gekregen tussen modern en oud. De verbouwing van het Huis van de stad is momenteel in volle gang en de gemeente verhuist eind van het jaar terug. Ook verschillende maatschappelijke organisaties komen in het gebouw te zitten.

Lantaarns
De oude lantaarns die vroeger ook al voor de hoofdentree stonden, lagen al enige tijd in een opslag. Vanwege het historische karakter van het Huis van de Stad werd besloten deze opnieuw te plaatsen. Samen met het bedrijf D.C. van den Boogaard B.V. is door de gemeente met veel zorg aan het herstel van de lantaarns gewerkt. Elk onderdeel van de lantaarns is zorgvuldig gedemonteerd, gereinigd en gerepareerd. Overigens zijn ze wel gemoderniseerd: de lampen zijn vervangen door led-lichten, maar stralen nog als vanouds.

“We zijn verheugd dat we het restauratieproject samen konden oppakken om de originele lantaarns te herstellen. Zo kunnen deze straks weer in volle glorie schijnen. Met de charmante uitstraling van deze twee oorspronkelijke lantaarns hopen we de traditionele sfeer rondom het Huis van de stad in ere te herstellen”, vertelt wethouder Mark Wit.