Pijnackers bedrijf speelt belangrijke rol bij bouw nieuwe snelweg

Pijnackers bedrijf speelt belangrijke rol bij bouw nieuwe snelweg

Rijkswaterstaat realiseert de energieneutrale A16 Rotterdam, de nieuwe verbinding tussen de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam-The Hague Airport. De nieuwe, 11 kilometer lange, rijksweg verbetert de bereikbaarheid en leefbaarheid in het noordoostelijk deel van Rotterdam, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en de omliggende regio. Deze nieuwe weg gaat in 2024 open voor verkeer.

Lokaal betonbedrijf speelt grote rol
Het Pijnackerse betonbedrijf ZHBC b.v. dat gevestigd is in de Boezem is een belangrijke speler bij de aanleg van deze nieuwe verbinding tussen de A16 Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. ZHBC b.v. verzorgt het verpompen, storten en afwerken van bijna 150.000 m3 beton voor alle drie de deelgebieden van het indrukwekkende project in opdracht van De Groene boog Construction V.O.F., een bouwcombinatie van Dura Vermeer, Besix, Van Oord en de TBI-bedrijven Mobilis en Croonwolter&dros.

Trots
Ivo de Kort is algemeen directeur van het betonbedrijf: “Wij zijn enorm trots dat wij het beton mogen verpompen, storten en afwerken voor de aanleg van de nieuwe rijksweg.” Wethouder Bart van Straten vult aan: “Vanuit Pijnacker-Nootdorp vinden wij het verlengen van de A16 van belang voor de bereikbaarheid en bedrijvigheid van onze regio. Dat een bedrijf uit onze gemeente daar een belangrijke bijdrage aan levert, is natuurlijk helemaal bijzonder.”

Op de foto’s staan: Anita Monshouwer (accountteam bedrijven van de gemeente), wethouder Bart van Straten en directeur ZHBC Ivo de Kort (met bril).