Politie Rijswijk deelt tips na stijging aantal woninginbraken

Politie Rijswijk deelt tips na stijging aantal woninginbraken

De politie in Rijswijk zegt de laatste tijd een flinke stijging te zien in het aantal woninginbraken. Via social media delen ze tips om een inbraak te voorkomen.

Tips
Zorg voor goed hang- en sluitwerk, zowel op de begane grond als op hoger gelegen verdiepingen. De politie adviseert de voor- en achterdeur als op het nachtslot te draaien, ook als het voor slechts een korte periode is. Zorg ook dat er geen spullen liggen waardoor inbrekers makkelijk de woning in kunnen. Een ladder of vuilnisbak die voor het grijpen liggen, kunnen makkelijk gebruikt worden om een balkon of openstaand raam te bereiken.

De politie adviseert ook om de indruk te wekken dat er iemand thuis is. Doe de gordijnen niet dicht als je langer van huis bent en gebruik tijdschakelaars op de verlichting. Je kan ook buren of kennissen vragen een oogje in het zeil te houden en de brievenbus te legen.

Meld verdachte situaties
Voor mensen die thuis zijn, vraagt de politie om verdachte situaties te melden: “zie je voor jou onbekende mensen opvallend vaak in de buurt rondlopen? Zie je auto’s, scooters of bromfietsen rijden met mensen die erg veel belangstelling hebben voor de woningen? Bel dan direct 112.”

Meer tips
De politie geeft aan komende tijd meer tips te delen om inbraak tijdens de vakantieperiode te voorkomen. Deze delen ze op de Facebook-pagina van Politie Basisteam Rijswijk.