Bronzen kunstwerk gestolen bij scouting-kampeerterrein in Pijnacker: “Het heeft voor ons een hele hoge emotionele waarde”

Bronzen kunstwerk gestolen bij scouting-kampeerterrein in Pijnacker: “Het heeft voor ons een hele hoge emotionele waarde”

Op het scouting-kampeerterrein Bieslandse Bos in Pijnacker is zondagmiddag een bronzen plaquette en een fiets gestolen. Met name de plaquette wil de organisatie graag terug: “Het heeft voor ons een hele hoge emotionele waarde.”

Plaquette
Het is een klein kunstwerkje: een reliëf van dertig bij dertig centimeter. Er zijn twee zwaluwen afgebeeld. Het beeldje is dertig jaar geleden door een kunstenaar gemaakt voor de opening van het terrein.

Overleden oprichters
De plaquette heeft een hele hoge emotionele waarde, zo laat Inge Hartkamp-van Houweling aan onze redactie weten. “Het is dertig jaar geleden gemaakt door de oprichters van het Scoutingkampeerterrein, die nu alle drie overleden zijn. Van de laatste hebben we vandaag afscheid genomen en juist bij die bijeenkomst is de diefstal ontdekt.”

Naast de plaquette is ook een witte fiets verdwenen. Waarom de plaquette gestolen is, snapt Inge ook niet: “De emotionele waarde van dat bronzen beeld is duizend keer hoger dan de metaalwaarde van nog geen tien euro.”

Oproep
De organisatie doet nu de oproep om het beeldje terug te geven. “Wij hopen van harte dat het lukt om te zorgen dat het bij ons terug komt.” Weet iemand wie het beeldje heeft meegenomen of ben jij wellicht degene die het beeldje nu heeft? Breng deze dan terug naar het kampeerterrein Bieslandse Bos aan de Noordweg 101 in Pijnacker.