Langere reistijd door tijdelijke wegafsluitingen N470 Pijnacker-Nootdorp

Langere reistijd door tijdelijke wegafsluitingen N470 Pijnacker-Nootdorp

Weggebruikers rondom Pijnacker-Nootdorp worden geconfronteerd met tijdelijke wegafsluitingen die invloed hebben op de bereikbaarheid van de regio. Vanaf vrijdagavond 30 juni 20:00 uur tot maandagochtend 3 juli 06:00 uur zullen zowel de N470 als de Tuinderweg in bepaalde delen van Pijnacker afgesloten zijn.

Weekendafsluiting
De N470, tussen Tolhekplein in Pijnacker en het Kruishuisplein in Delft, zal gedurende het genoemde weekend volledig afgesloten zijn in de richting van de A13. Daarnaast zal ook de Tuinderweg afgesloten zijn tussen de rotonde met de Van Buijsenlaan en de N470. Deze afsluitingen zijn nodig vanwege geplande werkzaamheden aan de wegeninfrastructuur.

Omleidingsroutes
Om de hinder van de wegafsluitingen te verminderen, zijn er verschillende omleidingsroutes vastgesteld. Hieronder een overzicht van de aanbevolen omleidingen:

  1. Vanaf Zoetermeer richting de A13: Verkeer wordt geadviseerd om via de N471 en de N209 naar de toerit van de A13 bij het vliegveld te rijden.
  2. Vanuit Pijnacker richting de A13: Automobilisten kunnen het beste de Europalaan en de Delftsestraatweg nemen naar de Nassaulaan en de Schoemakerstraat in Delft. Vanaf de Schoemakerstraat kan het verkeer de toerit nemen naar het Kruithuisplein en vervolgens doorrijden naar de A13.
  3. Vanuit Pijnacker in de richting van Zoetermeer: De aanbevolen route is via de Europalaan, Delftsestraatweg en de Komkommerweg naar de N470, waarna men verder kan rijden naar Zoetermeer.
  4. Vanuit Delfgauw naar de A13: Verkeer wordt geadviseerd om via de Zuidpoldersingel en de Delfgauwsestraat naar de Nassaulaan en de Schoemakerstraat in Delft te rijden. Vanaf de Schoemakerstraat kan men de toerit nemen naar het Kruithuisplein en doorrijden naar de A13.

Het belang van tijdige planning 
Het is van cruciaal belang dat weggebruikers tijdig op de hoogte zijn van de tijdelijke wegafsluitingen en de bijbehorende omleidingsroutes. Door rekening te houden met deze wijzigingen en de aanbevolen routes te volgen, kan de verkeersstroom zo soepel mogelijk verlopen. Het is raadzaam om extra reistijd in te plannen en indien mogelijk alternatieve vervoersmiddelen, zoals het openbaar vervoer of te carpoolen.