Nootdorpse woning beschadigd door explosie

Nootdorpse woning beschadigd door explosie

Door: Sebastiaan Barel –

In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 juni is een woning aan de Bernard Zweersstraat beschadigd door een explosie. De politie vermoedt dat er zwaar vuurwerk tot ontploffing is gebracht. Er raakte niemand gewond.

Explosie rond middernacht
Rond half een ’s nachts werden buurtbewoners opgeschrikt door een harde klap. Een ontploffing had plaatsgevonden bij een woning, waarbij een ruit van de woning beschadigd raakte. Er raakte niemand gewond.

De politie heeft sporenonderzoek verricht en verklaringen van getuigen afgenomen. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat zwaar vuurwerk is afgestoken.

Zelfde wijk als eerdere explosies
De ontploffing van dinsdagnacht vond plaats in dezelfde wijk als waar eerder dit jaar en december 2022 twee explosies plaatsvonden. Naar aanleiding van die incidenten namen gemeente en politie verschillende veiligheidsmaatregelen en zijn de bewoners aan wie de dreigingen gericht waren, verhuisd. De politie laat weten dat zij op dit moment geen verband zien tussen de eerdere ontploffingen en de meest recente explosie.

‘We nemen de situatie zeer serieus’
Burgemeester Björn Lugthart laat weten de situatie serieus te nemen en bracht een bezoek aan de wijk: “Ik ben zojuist bij de bewoners op bezoek geweest en de schrik zit er behoorlijk in. Ik begrijp de bezorgdheid. De rust was net weer een beetje terug in de wijk na de eerdere explosies. Ik heb de bewoners laten weten dat we de situatie zeer serieus nemen en dat we met de politie er alles aan doen om de veiligheid te waarborgen. We moeten de uitkomsten van het politieonderzoek afwachten om te weten wat de aanleiding is geweest.”

Opnieuw worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen in de wijk, zo laat de burgemeester weten: “Agenten en handhavers van de gemeente zullen de komende tijd extra surveilleren. De wijkagent en wijkmanager zijn vanmiddag in de wijk aanwezig om in gesprek te gaan met bewoners.”

Tips melden bij politie
De politie is bezig met het onderzoek en komt graag in contact met mensen die meer weten. Mogelijk waren ze getuige van het incident, of hebben ze andere bruikbare informatie of camerabeelden. Indien dit het geval is, bel dan met de politie Pijnacker via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via de website.