Veel blije gezichten op zonovergoten Buitenspeeldag

Veel blije gezichten op zonovergoten Buitenspeeldag

Woensdag 14 juni is het nationale Buitenspeeldag. Door heel Nederland werden leuke activiteiten georganiseerd, zodat kinderen lekker konden buitenspelen.

Buitenspeeldag
Al meer dan tien jaar wordt de nationale Buitenspeeldag georganiseerd door Jantje Beton en Nickelodeon. Op deze dag worden kinderen gemotiveerd om lekker naar buiten te gaan en proberen ze van Nederland één grote speelplek te maken.

Volop vermaak in Delfgauw
Ook in Pijnacker-Nootdorp werden leuke activiteiten georganiseerd. In Delfgauw had bewonersvereniging Delfgauw aan de Meikoninginlaan flink uitgepakt. Kinderen konden allerlei leuke dingen doen. Ze konden zich laten schminken, een ’tattoo’ zetten, een tasje versieren, hutten bouwen, een stormbaan over en er waren nog veel meer spelletjes te spelen. Uiteraard waren er ook lekkere versnaperingen en vanwege het prachtige weer werd ook ijs uitgedeeld. Alle kinderen hadden het zichtbaar naar hun zin.

‘Je ziet alleen maar blije gezichten’
Wethouder Hanneke van de Gevel was ook aanwezig in Delfgauw om te kijken hoe de sfeer was op Buitenspeeldag. Ze liet zelfs een glittertattoo op haar arm zetten door een van de kinderen. Tegenover onze verslaggever zegt ze: “Moet je kijken wat een leuke activiteiten! Wat ik ook leuk vind – los van de kinderen die met elkaar gaan spelen – dat ook ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, dat zij elkaar ook ontmoeten. Je ziet alleen maar blije gezichten.”

Eigen ambtenaar speelvoorzieningen
Ook de gemeente hecht veel waarde aan het belang van buitenactiviteiten voor jeugd, zo legt ze uit: “Vroeger waren speelvoorzieningen iets voor ‘erbij’ en nu hebben we een eigen ambtenaar erop staan: een ambtenaar speelvoorzieningen. Dan zie je dat het niet erbij gedaan wordt, maar dat het echt belangrijk is.” Ook vertelt Van de Gevel hoe de gemeente het gebruik van speellocaties onderzoekt en ook erop inzet in nieuwbouwwijken. “Ik heb recentelijk een mooie nieuwe pumptrack-baan geopend in Nootdorp. Van die grote speelvoorzieningen, dat trekt gewoon aan. Dus wij willen wel, zeker bij de nieuwe wijken, dat soort grote speelvoorzieningen maken dat de jeugd aantrekt.”