Gemeente organiseert bijeenkomst voor bewoners Mandolinestraat

Gemeente organiseert bijeenkomst voor bewoners Mandolinestraat

Door: Sebastiaan Barel –

De Gemeente Rijswijk organiseert een bewonersbijeenkomst voor bewoners van de Mandolinestraat. Hier werd eerder deze week een overleden vrouw aangetroffen in een woning. Bewoners in de straat zijn per brief uitgenodigd.

Bloemen
Hoeveel tumult er afgelopen dagen was, zo rustig is het inmiddels in de Mandolinestraat. Bij de portiekingang zijn bloemen achtergelaten voor de vrouw die dinsdagmiddag dood werd aangetroffen in haar woning in het bijzijn van haar jonge kind. De in totaal drie kinderen van de vrouw zijn inmiddels opgevangen door de instanties. Het vermoeden bestaat dat er zich een gezinsdrama heeft voltrokken, maar de politie houdt nog rekening met verschillende scenario’s tot het onderzoek is afgerond.

‘Intens verdrietig’
Burgemeester Huri Sahin reageerde woensdag en zei ‘diep geraakt’ te zijn door de gebeurtenissen: “Het is intens verdrietig dat gisteren in de Muziekbuurt in onze gemeente een groot drama heeft plaatsgevonden. Alles wijst erop dat het om een gezinsdrama gaat. Een enorme schok. Deze gebeurtenis doet veel met de buurtbewoners en met heel Rijswijk.”

Bewonersbijeenkomst
Vanwege de enorme schok voor de bewoners in de straat organiseert de Gemeente Rijswijk een besloten bijeenkomst. Zij zijn per brief geïnformeerd. Tijdens de samenkomst kunnen bewoners met elkaar praten, maar ook zijn er verschillende organisaties aanwezig. Burgemeester Sahin zal aanwezig zijn om met bewoners te praten, maar ook zijn er mensen aanwezig van Slachtofferhulp Nederland, vertegenwoordigers van woningcorporatie Rijswijk Wonen, het Centrum van Jeugd en Gezin (CJG) en de Politie.

Mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij de bijeenkomst, maar wel de behoefte te hebben om met iemand te praten of in contact te komen met bijvoorbeeld Slachtofferhulp, kunnen contact opnemen met de Gemeente Rijswijk.

Foto: Rijswijk.tv