Unieke kans om deel Rijswijkse kunstcollectie bibliotheek te kopen

Unieke kans om deel Rijswijkse kunstcollectie bibliotheek te kopen

Door: Sebastiaan Barel –

De Bibliotheek aan de Vliet organiseert in samenwerking met de MuseumDepotShop een speciale kunstverkoop. Een groot deel van de waardevolle kunstcollectie van de bibliotheek zal niet meeverhuisd worden naar de nieuwe locatie in het Huis van de stad Rijswijk. Kunstliefhebbers en geïnteresseerden krijgen nu de kans om unieke kunstwerken te kopen. De verkoop vindt plaats op vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni in de Bibliotheek aan de Vliet.

Unieke collectie
Op de site van de MuseumDepotShop is onder andere te zien dat er een schilderij te koop werd aangeboden van de Rijswijkse schilder Jan van Munster, die in 2021 overleed. Hij liet een mooi olieverfschilderij achter van een water met boten erop en blauwe lucht met wolken

Investeren in kunst in de regio
De kunstverkoop belooft een unieke gelegenheid te zijn voor ervaren kunstkenners en liefhebbers die op zoek zijn naar bijzondere stukken. De geselecteerde werken omvatten een gevarieerde verzameling van schilderijen, sculpturen en andere kunstvormen van bekende kunstenaars. Een deel van de opbrengst zal geïnvesteerd worden in beeldende kunstprojecten en het ondersteunen van kunstenaars en creatieve initiatieven in de regio.

Vooraf kijkje nemen op de website
De kunstwerken kunnen al vooraf online bekeken en aangeschaft worden via de website MuseumDepotShop.nl of de MuseumDepotShop-app. Tijdens de kunstverkoop in de Bibliotheek aan de Vliet is het alleen mogelijk om met een betaalpas af te rekenen. Aangeschafte kunstwerken dienen direct mee naar huis genomen te worden. De locatie is gemakkelijk bereikbaar per auto of trein. Verpakkingsmateriaal is niet beschikbaar.