D66 Raadslid van der Weij regiodirecteur IVN Natuureducatie

D66 Raadslid van der Weij regiodirecteur IVN Natuureducatie

Door: Joey Koeijvoets –

Het Rijswijkse raadslid Welke van der Weij is de nieuwe regiodirecteur van IVN ZuidWest. Sinds 1 juni is zij verantwoordelijk voor IVN Natuureducatie in de provincies Zuid-Holland en Zeeland. IVN zet zich in om mens en natuur met elkaar te verbinden en heeft als doel om jong en oud te laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk de natuur is. Wemke heeft al eerder projecten op dit gebied in de wijk gedaan en zal zich nu inzetten om de natuur voor iedereen toegankelijk te maken.

Missie past bij Wemke
IVN Natuureducatie werkt als professionele organisatie samen met talloze actieve en betrokken vrijwilligers aan een duurzame, gezonde en groene samenleving. Wemke vindt zelf dat deze missie goed bij haar past: “Als verbinder en natuurliefhebberwil ik graag iets betekenen voor de samenleving en toekomstige generaties. Ik kijk er enorm naar uit om de natuur nog meer in de harten van mensen te brengen. Het zou geweldig zijn als kinderen opgroeien met de natuur en al op jonge leeftijd leren hoe ze ervoor kunnen zorgen,” aldus Wemke.

Ruimte ervaring
Voordat Wemke bij IVN aan de slag ging, heeft ze 11 jaar lang bij TNO gewerkt. Daar was ze betrokken bij innovaties op het gebied van energietransitie en defensie. Ze heeft leiding gegeven aan verschillende onderzoeksgroepen en was verantwoordelijk voor de octrooi- en contractafdeling van TNO. Daarnaast is Wemke ook actief als raadslid voor D66 in de gemeente Rijswijk.

Lokale inzet
In Rijswijk zal IVN binnenkort een Tiny Forest aanleggen bij basisschool Parkrijk. Dit zijn inheemse minibosjes die samen met kinderen en buurtbewoners worden ontworpen en aangeplant. Eerder dit jaar werd al symbolisch bij de overhandiging van de eerste plant. Dit Tiny Forest is een van de vele die in Zuid-Holland te vinden zijn.