Wethouder deelt medailles uit na afloop Peuter4Daagse

Wethouder deelt medailles uit na afloop Peuter4Daagse

Door: Joey Koeijvoets –

Als je in de afgelopen week een groepje vrolijke peuters door de buurt hebt zien wandelen, dan was dat waarschijnlijk de kinderopvang van gro-up. In Pijnacker en Nootdorp deden de peuters van maandag 12 juni tot en met donderdag 15 juni namelijk enthousiast mee aan de Peuter4daagse. Vier dagen lang gingen de kleintjes op pad voor een wandelavontuur, met als beloning een medaille en een wandeldiploma.

Vier dagen vol beweegplezier
“We liepen vier dagen lang een kwartiertje rondom onze kinderdagopvanglocaties”, vertelt Helen Huisman, locatiemanager bij gro-up aan Pijnacker-Nootdorp.tv. “Het was een gezellige boel, zelfs de allerkleinsten gingen mee in de buggy. We maakten er een feestje van en zongen vrolijke liedjes. Elke dag hadden we een andere route met veel interessante dingen om te ontdekken. Na elke wandeling kregen de peuters een mooie stempel op hun kaartje.” Als een kind een dag niet naar de opvang kon komen, was dat geen probleem. Wandelen met de ouders telde ook mee. Op die manier kon iedereen de vierdaagse volbrengen.

Wandeldiploma en medaille
Op donderdag 15 juni vond de feestelijke afsluiting van de Peuter4daagse plaats. “Het was een vrolijke bijeenkomst waar veel ouders aanwezig waren”, aldus Helen. “De finish was gemarkeerd met een prachtige boog van gekleurde ballonnen waar de peuters onderdoor liepen.” Tijdens deze feestelijke afsluiting was wethouder Peter Hennevanger ook aanwezig, die de kinderen verdiende Peuter4daagse-medailles uitreikte.