[FOTO] Duurzaam klimaatbestendig wijkpark Klapwijk geopend

[FOTO] Duurzaam klimaatbestendig wijkpark Klapwijk geopend

Door: Joey Koeijvoets –

Het wijkfeest in Klapwijk werd dit jaar extra feestelijk gevierd met de feestelijke opening van het vernieuwde wijkpark door wethouder Hanneke van de Gevel. Het park, dat een belangrijke rol speelt in de wijk, heeft een complete transformatie ondergaan met aandacht voor klimaatbestendigheid, diversiteit in groen en nieuwe sport- en spelvoorzieningen.

Prachtig resultaat
De wethouder toonde oprechte blijdschap over het vernieuwde wijkpark en zei: “Ik ben blij met het prachtige resultaat van de renovatie van het wijkpark. Met de nieuwe toevoegingen en verbeteringen biedt het park een uitnodigende omgeving voor alle inwoners om van te genieten. Bovendien is het park nu klimaatbestendig, waardoor het een voorbeeld is van duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid.”

Innovatie voorop
Water, een belangrijk thema in de hele wijk, staat centraal in het vernieuwde wijkpark. Het park is voorzien van een innovatieve Urban Waterbuffer, waarin regenwater uit de omliggende buurten onder de grond wordt verzameld en hergebruikt tijdens droge periodes. De laatste werkzaamheden aan de Urban Waterbuffer worden momenteel afgerond en over vijf weken zal deze operationeel zijn.

Het ontwerp van het vernieuwde wijkpark zorgt ook voor meer variatie in open-dicht en zon-schaduw. Diverse bomen, een verspreide boomgaard, bloem- en kruidenrijk gras en verschillende bloemrijke borders zijn toegevoegd om het park een levendige uitstraling te geven en een aantrekkelijke omgeving te creëren voor zowel jong als oud.

Bewoners hebben meegedacht
Bovendien is er geluisterd naar de wensen van de omwonenden voor meer sport- en spelvoorzieningen in het park. Het vernieuwde wijkpark beschikt nu over een speelveld, een speelheuvel en een sporttoestel, die op harmonieuze wijze zijn geïntegreerd zonder de rustige sfeer van het park te verstoren. Het vernieuwde wijkpark biedt nu een aantrekkelijke en duurzame omgeving voor bewoners om te ontspannen, te spelen en te genieten van de natuur!

Duurzaam
Met de opening van het vernieuwde wijkpark tijdens het jaarlijkse wijkfeest hebben de bewoners van Klapwijk nog een extra reden om trots te zijn op hun wijk. Het vernieuwde park belichaamt de waarden van duurzaamheid, ecologie en gemeenschapszin die zo belangrijk zijn voor de buurt. Het is een plek waar jong en oud samenkomen, plezier hebben en genieten van een groene en bruisende omgeving.