[FOTO] Kids komen massaal naar Doe Dag in de Techniek in Pijnacker

[FOTO] Kids komen massaal naar Doe Dag in de Techniek in Pijnacker

Door: Sebastiaan Barel –

Zaterdag was het druk op bedrijventerrein de Boezem. Aan de Heulweg 6, bij het bedrijf van Leco van Vliet, werd de Doe Dag gehouden. Een dag waarbij kinderen van 8 tot 13 jaar kennis kunnen maken met techniek. Wethouder Bart van Straten opende de dag door het knippen van een lint.

Spannend en succesval
Oscar van Buijtene van OBS Groep vertelt aan Pijnacker-Nootdorp.tv dat het best wel even spannend was. “Een event als de Doe Dag organiseren is leuk, maar je weet nooit van tevoren of het succesvol zal zijn. Gelukkig is het druk en zien we alleen maar blije kinderen met hun ouders die kennis maken met wat onze gemeente te bieden heeft.”

Technische studenten zijn zeer welkom
Ook verschillende scholen waren aanwezig tijdens de Doe Dag in Pijnacker. Frank van Duist van Techniek College Rotterdam: “Wij zijn heel erg blij met leerlingen die een VMBO advies krijgen, want we kunnen handjes in de techniek heel goed gebruiken.” In het gesprek met de scholen wordt duidelijk dat er wat onduidelijkheid bestaat over de eventuele vervolgopleidingen, maar we hebben zaterdag geleerd dat er zijn in de techniek heel veel mogelijkheden zijn.

Jong en oud aan de knutsel
De kinderen kwamen bijna allemaal met hun ouders naar de Boezem. Ouders die mee konden knutselen onder het genot van een bakje koffie van de koffiekar. Samen namen ze deel aan technische opdrachten die de verschillende bedrijven hadden opgezet. Zo kon je een windmolen bouwen, een T-Rex in elkaar zetten, maar je kon ook zelf met een lasapparaat aan de slag.

Techniek smaakt naar meer
Wij hebben alleen maar blije gezichten gezien. De organisatie kijkt er naar uit om deze succesvolle dag een vervolg te geven.