Cultuurhistorisch rapport Landgoederenzone uitgereikt

Cultuurhistorisch rapport Landgoederenzone uitgereikt

Door: Sebastiaan Barel –

Op vrijdag 16 juni vond een bijzondere gebeurtenis plaats in Rijswijk. Het eerste exemplaar van het Cultuurhistorisch rapport over de Landgoederenzone werd overhandigd op de prachtige buitenplaats Overvoorde. Wethouder Mark Wit overhandigde het rapport aan mevrouw Adrienne Vriesendorp, de voorzitter van de Erfgoedtafel Zuid-Holland. De eigenaren van Overvoorde openden speciaal voor deze gelegenheid hun huis.

Plannen voor verbetering gebied
Het rapport, opgesteld door Stichting In Arcadië, belicht de rijke geschiedenis en culturele waarde van de Landgoederenzone in Rijswijk. De gemeente heeft ambitieuze plannen om de kwaliteit, toegankelijkheid, beleefbaarheid en natuur in dit gebied de komende jaren sterk te verbeteren. Het cultuurhistorisch onderzoek is een belangrijk onderdeel van het uitvoeringsprogramma en de bevindingen worden meegenomen in het ontwerp voor de Landgoederenzone.

Cultuurhistorie Landgoederenzone
Tijdens de ceremonie bedankte wethouder Mark Wit de aanwezigen en in het bijzonder de Erfgoedtafel, die een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het rapport. Hij benadrukte de unieke cultuurhistorische waarde van de Landgoederenzone, die het rijke verleden van Rijswijk weerspiegelt en een prachtig inzicht biedt in de buitenplaatscultuur. Door de bijzondere kenmerken van dit gebied zichtbaar te maken, hoopt de gemeente het bewustzijn onder de inwoners van Rijswijk te vergroten over de speciale waarde van de Landgoederenzone als groene ‘buitenplaats’ van de stad.