Er komt mogelijk toch een BBQ verbod in Wilhelminapark

Er komt mogelijk toch een BBQ verbod in Wilhelminapark

Door: Joey Koeijvoets –

De komende tijd blijft het lekker warm weer. Temperaturen die uitnodigingen om lekker te gaan recreëren. De afgelopen weken is de discussie onder de inwoners en de gemeenteraad weer opgelaaid over de overlast van rommel die recreanten achterlaten na het barbecuen. Door de overlast werd recent nog om een BBQ verbod gevraagd door de politieke partij RijswijksBelang. Dit voorstel kreeg echter geen meederheid van de raad.

Toch verbod om te BBQ-en
De Gemeente Rijswijk overweegt nu toch om een BBQ verbod in te stellen vanwege de aanhoudende droogte. Het is voor komende week nog wat onzeker. De buienradar geeft voor de komende week een kleine kans op regen. We houden je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelen hieromtrent.

Wat zijn de spelregels?
In Rijswijk is openbaar barbecueën alleen toegestaan op het speciale barbecueveld in het Wilhelminapark. Hierbij gelden een aantal regels om ervoor te zorgen dat het barbecueën veilig gebeurt en het park schoon blijft. Denk hierbij aan het respecteren van spelende kinderen, het behouden van een afstand van minimaal 2 meter tot bomen en struiken, en het plaatsen van de barbecue op een stabiele ondergrond (niet rechtstreeks op het gras). Daarnaast is het belangrijk om geen vloeibare brandstoffen te gebruiken bij het aansteken van de barbecue en het afval netjes in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren. Het is verboden om brandende kolen in de afvalbakken te gooien en open vuur op de grond te maken.