Nadia Askarova speelt lunchconcert in Ontmoetingskerk op het clavichord

Nadia Askarova speelt lunchconcert in Ontmoetingskerk op het clavichord

Door: Joey Koeijvoets –

Op zondag 25 juni is het weer tijd voor het maandelijkse lunchconcert in de Ontmoetingskerk in Pijnacker. Dit keer zal de getalenteerde Voorburgse muzikante Nadia Askarova optreden, waarbij zij het clavichord bespeelt, een van de oudste toetseninstrumenten met snaren.

Vier grote componisten
Het programma van het concert bestaat uit vier werken van vier grote componisten: Mozart, Bach, Haydn en Beethoven. Dit biedt een prachtige gelegenheid om deze meesters te ervaren in één programma, waarbij afwisseling gegarandeerd is.

Nadia Askarova is een veelzijdige muzikante die naast het clavichord ook piano, orgel en historische klavieren bespeelt. Ze heeft Cum Laude haar studie afgerond aan de beroemde Gnessin Muziekacademie in Moskou en heeft daarna een postdoctorale opleiding gevolgd.

Winnaar van grote prijzen
Nadia heeft diverse internationale hoofdprijzen gewonnen, waaronder het Rubinstein Concours in Parijs en het Wiener Klassiker Concours in Boedapest. Daarnaast heeft ze het Jeugd Klavieren Centrum Nederland opgericht in Voorburg, waar kinderen vanaf 7 jaar les kunnen krijgen op moderne en historische toetsinstrumenten en deelnemen aan workshops en ensembleprojecten.

Bijdrage is gewenst
Het concert begint om 12 uur (inloop vanaf 11.30 uur) en duurt een uur. Bij binnenkomst staat er koffie klaar. Na afloop is er een drankje en een hapje beschikbaar. De entree en consumpties zijn gratis. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.