[FOTO] Veteranen bedankt voor onze vrijheid

[FOTO] Veteranen bedankt voor onze vrijheid

Door: Joey Koeijvoets –

Burgemeester Huri Sahin opende zaterdag 17 juni om 10.30 uur de Rijswijkse Veteranen dag 2023 in de Loods aan de Treubstraat. “De lokale Veteranen dag is een dag waarop de Rijswijkse veteranen de erkenning en waardering krijgen voor het gevaarlijke werk dat zij verricht hebben”, sprak de burgemeester.

“Als veteraan heeft u offers moeten geven, of doet u nog steeds. U heeft zich ingezet voor het grootste goed dat we kennen en dat is onze vrijheid, daarvoor is onze waardering erg groot”, sprak Huri Sahin de aanwezigen toe. Behalve de burgemeester was ook wethouder Werner van Damme aanwezig bij de viering van de Rijswijkse Veteranendag.

Ouderwetse viering
Door corona was er twee jaar geen bijeenkomst. “Dit jaar organiseren we weer een ouderwets Rijswijkse Veteranen dag”. En met een bijzonder programma. Na de toespraak van de burgemeester gaf het koor van het Rijswijkse Jeugdtheater een indrukwekkend optreden. Jeugd die oorlogssituaties alleen kennen van horen zeggen. Tijdens de pauze haalden oude bekenden weer eens samen herinneringen op.

Herinneringen delen
Opvallend waren ook de vele relatief jonge deelnemers aan de Rijswijkse Veteranendag. Ze deelden herinneringen over de uitzendingen naar onder andere Bosnië, Kosova, Irak en Afghanistan. Veteraan Carlo Parrado Curros vertelde de aanwezigen over zijn ervaringen tijdens de missie in voormalig Joegoslavië. “Met deze Rijswijkse Veteranen dag hebben we alle veteranen willen bedanken die zich voor vrede en veiligheid hebben ingezet,” aldus de burgemeester. Met een gezamenlijke Indische maaltijd werd het evenement afgesloten.