Brandweer blust snel uitbreidende brand in Vlietland

Brandweer blust snel uitbreidende brand in Vlietland

In natuur- en recreatiegebied Vlietland in Leidschendam heeft in de nacht van zondag op maandag 19 juni een bosbrand gewoed. De brandweer wist het vuur te stoppen.

Bosbrand
Iets voor tweeën werd het vuur opgemerkt en werd de brandweer gealarmeerd. Zowel uit Voorschoten als Leiden gingen meerdere teams onderweg en waren snel ter plaatse. Bij aankomst waren de vlammen al metershoog en breidde deze snel uit. Vliegvuur trok richting Voorschoten.

De brandweerlieden hebben ter plekke over een groot front de brand geblust en verdere overslag naar meer natuur en een woning weten te voorkomen. De spuitgasten waren meerdere uren bezig, voordat zij klaar waren om terug naar de kazerne te kunnen.

Droogte
Het is niet bekend hoe de brand is ontstaan. Wel is duidelijk dat de aanhoudende droogte van afgelopen tijd ervoor zorgde dat de brand zich snel kon ontwikkelen.