Pas op je hond! Asfalt kan zondag 60 graden worden

Pas op je hond! Asfalt kan zondag 60 graden worden

Hondenbezitters die hun viervoeter willen uitlaten, wordt geadviseerd dat niet te doen tussen 12 uur en 18 uur. Door de hitte kan het asfalt bloedheet worden. De dierenpolitie liet eerder deze foto circuleren van een hond die werd uitgelaten terwijl het asfalt kokend heet was geworden door de hoge temperaturen.

Gloeiend heet
De gloeiend hete weg is gevaarlijk voor de hond. Zelfs vandaag is het al heel warm voor de hond. Asfalt en zand warmen in de volle zon snel op en kunnen gloeiend heet worden. Iedereen die wel eens naar het strand gaat, weet hoe dit aanvoelt. Asfalt warmt in de zon bij een buitentemperatuur van 25 graden op tot ruim 50 graden. Aangezien het zondag 32 graden kan worden is het echt niet te doen voor de hond.

Pootjes verbranden
Honden hebben aan de onderkant van hun pootjes voetzolen. Via die weg koelen honden hun lichaam. Als de pootjes in aanraking komen met een temperatuur van boven de vijftig graden, kunnen honden eerste- of tweedegraads brandwonden krijgen. Tip van de dierenpolitie: Als de ondergrond te heet is om je hand erop te leggen, dan is deze ook niet geschikt om je hond erover te laten lopen.