Bewoners geschokt na brandstichting portiekflat Marijkesingel

Bewoners geschokt na brandstichting portiekflat Marijkesingel

De brandweer heeft zondagochtend de bewoners van enkele woningen in een portiek aan de Prinses Marijkesingel geëvacueerd nadat er brand gesticht was.

Sterkte brandlucht
Rond 02:30 werd de brand gemeld door de bewoner van de flat die een sterke brand lucht rook. De politie was snel ter plaatse en heeft een bluspoging gedaan met een brandblusser. De brandweer kon uiteindelijk het vuur doven. De brandweer heeft enkele bewoners met behulp van een vluchtmasker geëvacueerd. Een ruit boven in het portiek is ingeslagen om te kunnen ventileren.

Brandstichting
Een aantal bewoners zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie. Niemand hoefde vervoerd te worden naar het ziekenhuis, maar de schrik zit er wel goed in. De politie gaat uit van brandstichting en heeft een plaats delict afgezet. Het is niet duidelijk wat de reden voor deze brandstichting was en of er iemand is aangehouden.

Toch onderzoek naar ontstaan brand
De Forensische opsporing kwam rond 05:00 ter plaatse aan de Marijkesingel om onderzoek te doen bij de brievenbussen. In eerste instantie zei de politie dat er geen onderzoek zou plaatsvinden. Toch is op een later moment besloten hier op terug te komen.