Wederom brandstichting in Ministerbuurt is mogelijk een gerichte actie

Wederom brandstichting in Ministerbuurt is mogelijk een gerichte actie

Bewoners van de Ministerbuurt in Rijswijk zijn in de nacht van zondag op maandag opnieuw opgeschrikt door een brandstichting. In de nacht van zaterdag op zondag werd er brand gesticht bij de ingang van een portiek aan de Prinses Marijkesingel. Ditmaal werd er op enkele meters afstand van de portiek een busje in brand gestoken.

Vlammen onder de auto
Even voor 03:30 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuigbrand. In de Minister Aalberselaan in Rijswijk was een busje in brand gestoken. Getuigen zagen dat er vlammen onder het busje vandaan kwamen. Ook zagen zij iemand wegrennen. Direct werd de politie en de brandweer opgeroepen.

Politiehond ingezet
Toen de hulpdiensten arriveerden was de brand al uit. Ook werden er geen brandende onderdelen bij het busje aangetroffen. Met de informatie van de getuigen ging de politie op zoek naar de brandstichter. Hierbij werd ook een politiehond ingezet.

Mogelijk gerichte actie
De Minister Aalberselaan is afgezet voor onderzoek. De Forensische Opsporing zal ter plaatse komen op de sporen veilig te stellen. Volgens bronnen zou het gaan om een gerichte actie. De eigenaar van het voertuig zou in hetzelfde portiek wonen als waar de vorige brandstichting had plaatsgevonden.