Ed van Mosel van Zwembad de Put ontvangt Koninklijke Erepenning

Ed van Mosel van Zwembad de Put ontvangt Koninklijke Erepenning

Op vrijdag 30 juni vierde de Rijswijkse Zwemvereniging haar 100-jarig bestaan, samen met natuurbad De Put. Tijdens deze bijzondere gelegenheid verraste burgemeester Huri Sahin de zwemvereniging met de uitreiking van een Koninklijke Erepenning. Daarnaast ontving de heer Ed van Mosel, drijvende kracht achter de club, een Koninklijke Onderscheiding.

Geschiedenis van het gebied
De geschiedenis van Natuurbad De Put en de Rijswijkse Zwemvereniging gaat terug tot 1923, toen het landgoed Te Werve werd verkocht aan de Bataafse Petroleum Maatschappij (nu Shell). De nieuwe eigenaar stond zwemmen in De Put toe onder de voorwaarde dat er een vereniging werd opgericht. Op 9 april 1923 zag de Rijswijkse Zwemvereniging het levenslicht.

Onmisbaar bij de Put
Naast de Erepenning ontving Ed van Mosel de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Mosel zet zich al jarenlang in voor De Put en de zwemsport in de regio. Als bestuurslid en beheerder van het natuurbad sinds 1982 heeft hij zich onder andere toegelegd op het onderhoud van de zonneweiden, plantenborders en steigers. Samen met o.a. zijn zoon houdt hij nauwlettend de groei van de beruchte blauwalg in de gaten en plaatst luchtpompen om deze zo veel mogelijk te beperken. Ook zorgt hij voor toezicht tijdens de openingstijden, waardoor zwemmers veilig kunnen genieten van het natuurbad.