Extra raadsvergadering over Vlietland-Noord

Extra raadsvergadering over Vlietland-Noord

Burgemeester Martijn Vroom heeft op verzoek van begeleidingscommissie Vlietland-Noord een extra gemeenteraadsvergadering ingepland op dinsdag 11 juli. De vergadering zal achter gesloten deuren plaatsvinden. De gemeente heeft dit vrijdag 7 juli bekendgemaakt.

Onafhankelijk onderzoek
De begeleidingscommissie Vlietland-Noord is ontstaan naar aanleiding van het spoeddebat van 1 februari dit jaar. Na een fel debat stemde de meerderheid van de gemeenteraad in met de commissie om een nieuw onafhankelijk advies in te winnen over de plannen van ontwikkelaar Dutch Lake Residence (DLR) om recreatiewoningen te bouwen in het noordelijke gedeelte van Vlietland. Daarbij zou onder andere onderzocht worden of het juridisch mogelijk is om bebouwing in het geliefde natuur- en recreatiegebied tegen te houden.

Vergadering achter gesloten deuren
Er lijkt nu een nieuwe ontwikkeling te zijn nu de begeleidingscommissie de burgemeester heeft opgeroepen een extra raadsvergadering in te lassen. Wat precies de aanleiding hiervoor is en waarom dit achter gesloten deuren plaatsvindt, is niet duidelijk. De woordvoerster van de burgemeester kon vrijdag enkel reageren dat “de begeleidingscommissie Vlietland Noord een terugkoppeling geeft”.