Man slaat met auto over de kop op N470 bij Delfgauw

Man slaat met auto over de kop op N470 bij Delfgauw

Donderdagavond is een automobilist met de auto ondersteboven in de berm van de N470 beland ter hoogte van Delfgauw.

Op z’n kop in de berm
De bestuurder van een personenauto raakte niet gewond maar is wel meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder kwam uit tegengestelde richting (vanuit Berkel en Rodenrijs / Pijnacker) en raakte van de weg. De man ramde de berm en is op z’n kop tot stilstand gekomen. Hij kon zelfstandig uit zijn voertuig komen en hield er niet veel verwondingen aan over.

Mogelijk onder invloed
Vanwege nekklachten werd hij gecontroleerd in een ambulance.. Na de medische controle is hij meegenomen naar het politiebureau op verdenking van het rijden onder invloed. De brandweer en politie kwamen ter plaatse. Zij hebben het voertuig onderzocht in de zoektocht naar de mobiele telefoon van de man.  Naadat deze was gevonden en omdat er geen personen bekneld zaten kon de brandweer retour naar kazerne.

Als gevolg van het ongeval was de N470 vanaf de Laan van Ruyven in de richting van Pijnacker / Berkel en Rodenrijs afgesloten voor het verkeer.