Gemeente aan de slag met toegankelijk maken openbaar vervoer

Gemeente aan de slag met toegankelijk maken openbaar vervoer

De gemeente gaat aan de slag met het toegankelijk maken van het openbaar vervoer in de gemeente. Dit gebeurt na het aannemen van een motie die de gemeente daartoe oproept.

Motie
GroenLinks diende motie in. Daarin roepen zij de gemeente op om te inventariseren welke haltes in Leidschendam-Voorburg niet toegankelijk zijn en wat nodig is om deze haltes vervolgens snel toegankelijk te maken. Deze oproep kon op veel steun rekenen van andere partijen, waarna deze ook werd aangenomen.

Onvoldoende kennis
Op dit moment is het niet geheel bekend hoe toegankelijk het openbaar vervoer is. Het is bekend dat bijvoorbeeld RandstadRail-station Leidschendam-Voorburg en haltes van tram 6 niet toegankelijk zijn voor mindervalide reizigers. Het is daarentegen niet van alle haltes bekend, maar ook belangrijk is om te weten of de omgeving rond de haltes voldoende toegankelijk zijn.

“Wachten al lang op toegankelijke tram 6”
GroenLinks-raadslid Danique de Prez legt uit waarom dit onderzoek nodig is: ‘’Een goed bereikbare gemeente is alleen goed bereikbaar als dit voor iedereen zo is. Helaas is dit op dit moment niet zo. Voor mensen met een beperking is het niet vanzelfsprekend om deel te nemen aan het verkeer zoals ieder ander. Zo wachten we al lang op een toegankelijke tram 6 en ook station Leidschendam-Voorburg is niet toegankelijk. Het is tijd voor een volledig toegankelijk openbaar vervoer, zodat iedereen hiervan gebruik kan maken.’’