Wethouder Armand van de Laar neemt eerste elektrische deelbakfiets in gebruik

Wethouder Armand van de Laar neemt eerste elektrische deelbakfiets in gebruik

In Rijswijk kunnen inwoners binnenkort ook gebruik maken van elektrische deelbakfietsen. Armand van de Laar probeerde zondag de eerste deelbakfiets uit in de Muziekbuurt.

Bakfietsen
Het gebruik van bakfietsen is afgelopen jaren enorm toegenomen. Door de grootte en aanschafkosten is dit niet voor iedereen weggelegd, zo laat de Gemeente Rijswijk weten. Daarom heeft de gemeente de handen ineengeslagen met aanbieder Cargoroo en kunnen mensen in verschillende wijken gebruik maken van elektrische deelbakfietsen.

Vaste standplaatsen
De bakfietsen krijgen vaste standplaatsen, waarmee wordt voorkomen dat de bakfietsen op hinderlijke locaties worden neergezet. Gebruikers kunnen ze dus altijd op dezelfde plek ophalen en na de rit weer terugbrengen. Deze standplaats wordt aangegeven op de stoep met een logo van Cargoroo. Ook is er bij de standplaatsen onder andere rekening gehouden met het vrijhouden van voldoende ruimte op de stoep.

App
Cargoroo is inmiddels al in meerdere plaatsen actief als aanbieder van deelbakfietsen. Door middel van hun app zie je waar bakfietsen staan, kan je ze reserveren en ontgrendelen, en tussentijds op slot zetten. Via de app reserveer en betaal je dus, vergelijkbaar met andere aanbieders van deelvervoer.

“Goede aanvulling”
Wethouder Armand van de Laar (Mobiliteit) kreeg de mogelijkheid om de eerste bakfiets uit te proberen. Hij laat weten enthousiast te zijn over de komst: “Het gebruik van de deelbakfietsen is een goede aanvulling op de manieren waarop je in Rijswijk kunt reizen. Niet iedereen heeft de ruimte en het budget voor de aanschaf van een bakfiets. Een deelbakfiets is dan een mooi alternatief en je kunt op een heel makkelijke manier eens uitproberen of het iets voor jou is. Ik heb donderdag zelf een ‘proefritje’ gemaakt in de Muziekbuurt en dat beviel prima!”