Bitterbal op gemeentehuis blijkt bittere pil voor raad

Bitterbal op gemeentehuis blijkt bittere pil voor raad

Bitterballen zorgden voor verdeeldheid binnen de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp. De discussie of er wel of geen bitterballen zouden worden geserveerd na afloop van een raadsvergadering vond plaats tijdens de behandeling van de kadernota vorige week.

Bitterbal
Na drie of vier uur vergaderen met alleen koffie en een glas water is iets hartigs wel op zijn plaats, aldus Harald van Zielst van Trots Pijnacker-Nootdorp. Daar sloot Gert-Jan Klapwijk van de VVD zich bij aan. Volgens burgemeester Björn Lugthart heeft de raad alle vrijheid om de bitterbal te introduceren.

Tegenstrijdig signaal
Saskia Kleewein van Progressief Pijnacker-Nootdorp was minder enthousiast en vond het tegenstrijdig om de jeugd te ontmoedigen van het eten van fastfood en dat het gemeentekantoor ondertussen aan de bitterballen gaat. CDA’er Janno Meijer kon zich alleen maar verbazen dat er over bitterballen werd gesproken tijdens de belangrijkste vergadering van het jaar.

Verworpen
Met 13 stemmen voor en 18 tegen is de motie bitterbal uiteindelijk van tafel geveegd.


Door: Tamara Bruggemans-Lepage